De 4 partners van Cultuur voor Lelystad

4 partners, 1 missie, 1 stad

In het hart van Lelystad ligt Agora, theater, bioscoop en congrescentrum. Het opvallende oranje gebouw in de vorm van een glinsterende diamant is een creatie van architect Ben van Berkel. Agora heeft twee mooie theaterzalen die ook voor de bioscoop gebruikt worden en een kleine bioscoopzaal. Het theateraanbod is veelzijdig: van musical tot dans en van cabaret tot toneel. Ook muziek- en operaliefhebbers komen in Agora door een breed concertaanbod aan hun trekken. Agora biedt ook een breed filmaanbod voor jong en oud, met de grote actuele bioscoopfilms, de nieuwste 3D films, familiefilms en arthouse films. Agora, de culturele huiskamer van Lelystad!

FlevoMeer Bibliotheek is een erkende en laagdrempelige leverancier van informatie zowel fysiek als digitaal, een betrouwbare partner in educatie en leesbevordering, een aantrekkelijk podium voor cultuur, ontmoeting en maatschappelijk debat. Kortom, FlevoMeer Bibliotheek maakt je rijker.

Kubus verbindt zoveel mogelijk (jonge) Lelystedelingen met kunst en cultuur. Of dat nu bij Kubus zelf, op scholen of in de wijken gebeurt, het stimuleren van enthousiasme in (de beoefening van) kunst en het ontwikkelen van creatief talent, is alles waar het om draait.

Corneel is hét poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten en evenementen bekleedt Corneel een unieke positie in het Lelystadse cultureel aanbod en uitgaanscircuit. 

Deze 4 partners werken al samen op het gebied van kostenbesparing en het versterken van elkaars programmering.

Bestuur Cultuur voor Lelystad

Het bestuur van Cultuur voor Lelystad wordt gevormd door:

  • dhr. H.J.H.M. Claassen, voorzitter
  • dhr. B. J. Binnerts, bestuurslid
  • dhr. A. van Zijl, bestuurslid
  • dhr. R. Wijnvelt, secretaris
  • dhr. J. Gommer, penningmeester


Cultuur voor Lelystad doet er alles aan om de kosten van de organisatie zo laag mogelijk te houden. Zo kan zoveel mogelijk geld aan kunst en cultuur in Lelystad worden besteed. Lees meer..

In de statuten van de stichting is opgenomen dat de stichting voldoet aan de wet -en regelgeving met betrekking tot algemeen nutbeogende instellingen. Voor het beloningsbeleid betekent dat, dat de beloning voor bestuurders is beperkt tot een onkostenvergoeding of minimale vacatiegelden.

Cultuur voor Lelystad is een samenwerking van

Copyright 2020 - | Contact