Veelgestelde vragen

Kijk of uw vraag hieronder staat. Mocht dit niet zo zijn aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Sinds wanneer bestaat de stichting?
Sinds juli 2014. 

Waar bestaat Cultuur voor Lelystad uit?
Cultuur voor Lelystad is een samenwerking van Kubus, Poppodium Corneel, FlevoMeer Bibliotheek en Agora theater. De directeur van elke instelling heeft zitting in het bestuur. Het bestuur wordt verder aangevuld door mr. Bart Jan Binnerts en voorzitter prof. dr. Eric Claassen.

Wat is de missie van Cultuur voor Lelystad?
Door een kwalitatief goed en gevarieerd aanbod op het gebied van kunst en cultuur, willen we bijdragen aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van Lelystad. Ons aanbod daagt uit, vermaakt, inspireert en draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling. Door onze gezamenlijke aanpak creëren we bij de inwoners van Lelystad een gevoel van betrokkenheid en trots op de stad en elkaar.

Wat doet Cultuur voor Lelystad met de giften?
Cultuur voor Lelystad heeft als doel het ondersteunen van kunst & cultuur in Lelystad, waarbij het lange-termijn doel is dat er meer Lelystedelingen in aanraking komen met en deelnemen aan kunst en cultuur. Dit doen we onder andere door:

  • meer samenwerking tussen de verschillende culturele instellingen en amateurverenigingen     
  • overzicht op de programmering binnen de stad, werken we samen met de ondernemersvereniging voor een wervelend Stadshart en beheren we een culturele agenda.


We besteden een zo groot mogelijk deel van het aan ons toevertrouwde geld aan specifieke projecten (mede) uitgevoerd door Agora, Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Poppodium Corneel. 

Hoe kan ik helpen?
U kunt Cultuur voor Lelystad op vele manieren steunen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij projecten die wij ondersteunen. Maar ook als donateur bent u van harte welkom. We verwelkomen graag iedereen die eenmalig of voor langere tijd ons wil steunen. Klik hier voor meer informatie.

Cultuur voor Lelystad is een samenwerking van

Copyright 2020 - | Contact