Mecenas of Weldoener

Investeren in de toekomst van uw stad

Wist u dat een Mecenaatschap al zo oud is als de weg naar Rome?

De kring van Mecenas of Weldoener bestaat uit een groep diverse kunst- en cultuurliefhebbers die Cultuur voor Lelystad substantieel en voor langere tijd steunen. De leden van de kringen maken samen bijzondere projecten en educatieprogramma's mogelijk. Dit is een uitgelezen kans om voortrekkersrol te spelen op het gebied van kunst en cultuur in Lelystad.

U treedt toe tot de kring van Mecenas of Weldoener met een jaarlijkse donatie voor de duur van ten minste vijf jaar. Bij een periodieke schenking is het belastingvoordeel het grootst wanneer u een onderhandse akte afsluit.De Belastingdienst beschouwt Cultuur voor Lelystad als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en donaties zijn daarmee aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en dit levert u tot wel 65% belastingvoordeel op. Via de schenkcalculator kunt u zelf berekenen hoeveel uw donatie u kost én oplevert. 

  • Mecenas: giften vanaf €4.000 per jaar
  • Weldoener: giften van €400 - €4.000 per jaar


Als lid geniet u een persoonlijke relatie met de partnerorganisaties en Cultuur voor Lelystad. Wij betrekken u graag bij Cultuur voor Lelystad om met gelijkgestemde donateurs en het bestuur van gedachten te wisselen over ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur in Lelystad.

Voor meer informatie over de kringen, de tegenprestaties en de fiscale voordelen kunt u contact opnemen via info@cultuurvoorlelystad.nl of 0320 727 024. U kunt zich middels dit formulier ook direct aanmelden.

Cultuur voor Lelystad is een samenwerking van

Copyright 2020 - | Contact